Rada


Ošetřování člena rodiny

7. 3. 2024

Dotaz diváka: Pracuji v zemědělství. Zaměstnavatel nám oznámil, že pokud budeme chtít ošetřovat člena rodiny, musíme to hlásit 48 hodin předem. Mám ale malé děti a nemůžu je nechat nemocné samotné doma.

Autor reportáže: Marek Pavlovský


Příspěvek na bydlení

6. 3. 2024

Dotaz diváka: Nastěhoval jsem se do nájemního bytu. Při předání klíčů mi majitel bytu oznámil, že si nepřeje, abych si žádal o příspěvek na bydlení. Má na to právo?

Autor reportáže: Pavel Říčka


Telefonní číslo kolegyně

5. 3. 2024

Dotaz diváka: V práci mám přístup k e-mailům a telefonům ostatních zaměstnanců. Použil jsem telefonní číslo ke slušnému projevení zájmu o seznámení s kolegyní. Teď za to čelím finančním sankcím a hrozbě výpovědí. Udělal jsem opravdu něco protizákonného?

Autor reportáže: Vojtěch Jurek


Kamery

22. 2. 2024

Dotaz diváka: Zaměstnavatel chce na mém pracovišti nainstalovat kamery. Musí o tom zaměstnancům říct předem?

Autor reportáže: Silvie Čadská


Sluchátka

13. 2. 2024

Dotaz diváka: Koupil jsem si v e-shopu sluchátka. Jedno přestalo prakticky hned fungovat. Reklamaci mi zamítli s tím, že jsou sluchátka znečištěná. Funkčnost tedy zřejmě ani neřešili. Můžu se nějak bránit?

Autor reportáže: Martina Vaňková


Právní pomoc

8. 2. 2024

Dotaz diváka: Mám spor se sousedem. Jsem seniorka s minimálním důchodem a nemám na soudy. Můžu požádat o bezplatnou advokátní pomoc?

Autor reportáže: Marek Pavlovský


Nevyžádaná zásilka

6. 2. 2024

Manželka dostala zásilku, ve které byly doplňky stravy a faktura s datem splatnosti. Nic takového si ale neobjednala. Jak máme postupovat?

Autor reportáže: Pavel Říčka


Zvýšení nájmu

1. 2. 2024

Dotaz diváka: Bydlím v nájemním bytě a majitel mi oznámil úmysl zvýšit nájemné. Musíme k tomu uzavírat novou nájemní smlouvu, nebo stačí dodatek?

Autor reportáže: Pavel Říčka


Výživné ze zahraničí

22. 1. 2024

Dotaz diváka: Otec mého dítěte se před několika měsíci odstěhoval do zahraničí a přestal platit alimenty. Je možné alimenty právně vymáhat, pokud nežije v Česku?

Autor reportáže: Silvie Čadská


Havárie vozidla

23. 11. 2023

Dotaz diváka: Měl jsem autonehodu. Pojišťovna škodu vyhodnotila jako tzv. totální a chce mé auto prodat v aukci a doplatit mi rozdíl. Já bych ale chtěl vůz nechat opravit. Musí pojišťovna přihlédnout k mému názoru?

Autor reportáže: Pavel Říčka


Vyhledávání v archivu reportáží