Test


Čističe koupelen

16. 4. 2019

Vyčistit koupelnu tak, aby se opravdu leskla, chce nejen hodně času, ale taky úsilí. Jsou speciální čističe, které stačí nastříkat a opláchnout, dobrým pomocníkem? Redaktoři časopisu dTest nakoupili patnáct vzorků a vyzkoušeli, jak fungují?

Autor reportáže: Dáša Horká


Gely a prášky do myčky

2. 4. 2019

Myčku nádobí má dnes už více než třetina domácností a každý, komu tento pomocník v kuchyni nechybí, očekává, že nádobí, které po umytí z myčky vyndá, bude dokonale čisté. Jak si v konkurenci mycích prostředků vedou prášky a gely, zjišťovali redaktoři časopisu dTest.

Autor reportáže: Dáša Horká


Šampóny

12. 3. 2019

Kdo chce mít krásné, husté a zdravě vypadající vlasy, měl by si koupit regenerační šampón. To říká reklama. Jaká je ale skutečnost? Patnáct výrobků testovali jak běžné uživatelky v domácím prostředí, tak profesionální kadeřníci a nakonec i odborníci v laboratoři. Výsledky testu přinesli redaktoři časopisu dTest.

Autor reportáže: Tereza Hellerová


Brynza

5. 3. 2019

Kdo by neznal typický ovčí sýr - brynzu. Přestože si ho spojujeme především se Slovenskem, vyrábí se také u nás a v Polsku. Čím se liší české a polské brynzy od slovenských? Do testu nakoupili redaktoři časopisu dTest deset vzorků.

Autor reportáže: Dáša Horká


Ovocné čaje

12. 2. 2019

Krabičky balených čajů s označením lesní směs jsou plné lákavých obrázků malin, borůvek, jahod nebo ostružin. Jakými surovinami ale skutečně výrobci sáčky plní, zjišťovali redaktoři časopisu dTest.

Autor reportáže: Dáša Horká


Polévky

6. 2. 2019

Můžeme si pochutnat na hotové zahuštěné polévce, kterou si koupíme v obchodě? Jak moc se složení dršťkové polévky, gulášovky, bramboračky nebo polévky tomatové blíží originální receptuře, jsme zjišťovali s kuchařem a dvěma učni gastronomické školy.

Autor reportáže: Iveta Fialová


Dětské balzámy na rty

5. 2. 2019

Barevné obaly dětských balzámů na rty se smějícími se pohádkovými postavami upoutají nejen oči dětí, ale i dospělých. Jak kvalitní výrobky pro děti kupujeme? Co se pod víčky dvaceti tří vzorků skrývá, zjišťovali redaktoři časopisu dTest.

Autor reportáže: Tereza Hellerová


Těstoviny

29. 1. 2019

Fusilli je italský název těstovin ve tvaru vřeten. K jejich výrobě se používá nejen klasická pšeničná mouka, ale také i mouka bezlepková. Na kterých si pochutnáme nejvíc? Mohou se v případě bezlepkových výrobků spolehnout celiaci na bezpečnost těchto potravin? Do testu zařadili redaktoři časopisu dTest dvacet tři vzorků.

Autor reportáže: Dáša Horká


Mikrovlnné trouby

8. 1. 2019

Některé mikrovlnky umějí grilovat, vařit v páře, dokonce i péct chleba, ovšem většinou je používáme k rychlému ohřívání a rozmrazování. Jak zvládají mikrovlnky základní funkce? Redaktoři časopisu dTest otestovali dvacet tři modelů.

Autor reportáže: Tereza Hellerová


Filety z lososa

4. 12. 2018

Protože ryby nekončí na našem talíři tak často, jak by si odborníci na výživu přáli, kdykoliv si dáme třeba lososa, bude to dobrá volba. Je ale jedno, jaká ryba se objeví v našem nákupním košíku? Do laboratoře poslali redaktoři časopisu dTest deset mrazených filetů.

Autor reportáže: Dáša Horká


Vyhledávání v archivu reportáží