Test


Olivové oleje

14. 3. 2024

Extra panenské olivové oleje patří ke zdrojům kvalitních tuků a jsou typické svou chutí a vůní. Jejich kvalitu i správnost údajů na obalech pravidelně kontroluje Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Při poslední kontrole ale inspekce odhalila nedostatky u dvou třetin odebraných vzorků.

Autor reportáže: Magdalena Havlíková


Tavené sýry

12. 3. 2024

Dobře se roztírají, mají dlouhou trvanlivost, ale občas také problematické složení. 23 vzorků neochucených tavených sýrů proto poslala redakce časopisu dTest do laboratoře. Jak si vedly?

Autor reportáže: Eva Potužníková


Zrnková káva

20. 2. 2024

Ať už kávová zrnka sypeme do automatického kávovaru, nebo si je sami meleme a připravujeme kávu v konvici, chceme k tomu mít co nejkvalitnější zrnka. Právě na ně si posvítila redakce časopisu dTest. Kromě chuti a vůně hodnotili v laboratoři i obsah kofeinu a nežádoucích látek.

Autor reportáže: Magdalena Havlíková


Sportovní kočárky

6. 2. 2024

Sportovní kočárky pro větší děti a batolata nakoupíme v různých designech, z různých materiálů a také za různé ceny. Jak ale z mnoha typů vybrat ty, které nám poslouží nejlépe a zároveň se budeme moct spolehnout na jejich bezpečnost poradí redakce časopisu dTest.

Autor reportáže: Eva Potužníková


Mražené štiky a lososi

23. 1. 2024

Mražené ryby jsou pohodlným způsobem, jak můžeme v našich zeměpisných končinách mořské plody nakupovat a skladovat. Pokud sáhneme po mražených lososech a štikách, nepřineseme si domů ale více vody než masa samotného? A můžeme se spolehnout na zdravotní nezávadnost ryb? To vyzkoušela redakce časopisu dTest.

Autor reportáže: Magdalena Havlíková


Doplňky stravy na klouby

16. 1. 2024

Volně prodejné doplňky stravy se na obalech chlubí vysokými dávkami účinných látek a vitamínů. Testování Státní zemědělské a potravinářské inspekce u nich ale narazilo na spoustu nedostatků.

Autor reportáže: Magdalena Havlíková


Křížaly

9. 1. 2024

O tom, jak chutné a výživné jsou křížaly, rozhoduje kvalita jablek i šetrnost jejich zpracování a sušení. Redakce časopisu dTest poslala do laboratoře 11 balení křížal, u kterých zkoumala jejich chuť, barvu, obsah cukru i vitamínu C.

Autor reportáže: Eva Potužníková


Slunečnicové oleje

5. 12. 2023

Slunečnicové oleje patří mezi nejčastěji používané kuchyňské oleje. Při výběru se ale vyplatí pozorně číst etikety – některé se hodí jenom na studenou kuchyni, na jiných se ale dá i smažit. Jak kvalitní jsou slunečnicové oleje v českých obchodech vyzkoušela redakce časopisu dTest.

Autor reportáže: Magdalena Havlíková


Prací prášky na vlnu

14. 11. 2023

Vlna a jemné prádlo vyžadují při praní šetrné zacházení a také speciální prací prostředky. Jak dobře vyperou různé typy skvrn, jak šetrné jsou k prádlu a jaké nežádoucí látky obsahují, zjišťovala redakce časopisu dTest.

Autor reportáže: Magdalena Havlíková


Proteinové mléčné výrobky

24. 10. 2023

Proteiny by neměly v naší stravě chybět. Doplnit je můžeme mléčnými výrobky, a to dokonce takovými, které slibují jejich zvýšený obsah. Na to, kolik v nich najdeme bílkovin, ale i cukru, se zaměřila redakce časopis dTest.

Autor reportáže: Magdalena Havlíková


Vyhledávání v archivu reportáží