Test
Mražené ovoce
2. 12. 2025
Redakce časopisu dTest nakoupila 14 vzorků mraženého lesního a zahradního ovoce. Kromě chuti u nich prověřili i obsah vitamínu C, analýzu reziduí pesticidů i mikrobiologické vyšetření.
Autor reportáže: Eva Potužníková
Sluchátka
20. 11. 2025
Ze sluchátek se staly naši společníci při práci, zábavě nebo sportu. Redakce časopisu dTest a organizace Arnika se zaměřily na to, jestli neobsahují nežádoucí chemické látky, které by mohly být rizikem pro naše zdraví.
Autor reportáže: Magdalena Havlíková
Uherák
4. 11. 2025
Redakce časopisu dTest nakoupila vzorky 13 originálních uherských salámů nebo jejich napodobenin. Jak chutnají, jaké mají složení a obsahují tolik masa, kolik výrobci slibují?
Autor reportáže: Eva Potužníková
Dětské zábrany
14. 10. 2025
Mají malým dětem zamezit v pádu ze schodů nebo přístupu na nebezpečná místa. Redakce časopisu dTest podrobila 14 dětských zábran sérii bezpečnostních testů.
Autor reportáže: Magdalena Havlíková
Dudlíky
30. 9. 2025
Redakce časopisu dTest poslala do laboratoře 19 dudlíků nakoupených v Česku, Slovinsku a Maďarsku i dva z online tržiště. Prověřovala se jejich mechanická odolnost i uvolňování nežádoucích chemikálií.
Autor reportáže: Eva Potužníková
Instantní nudlové polévky
16. 9. 2025
Po instantních nudlových polévkách sáhneme často na chatě, při kempování nebo v jiných situacích, kdy potřebujeme snadno a rychle připravit jídlo. Redakce časopisu dTest je poslala do laboratoře a nechala je posoudit z hlediska chuti, složení i nutričních hodnot.
Autor reportáže: Magdalena Havlíková
Trekové boty
2. 9. 2025
Tzv. nástupovky jsou nízké turistické boty do méně náročného terénu. Využít je můžeme při široké škále aktivit včetně procházky po městě. Redakce časopisu dTest prověřila jejich voděodolnost a prodyšnost, přilnavost a vyslala s nimi figuranty i do terénu na praktické zkoušky. Všechny modely ale neobstály ve zkouškách odolnosti.
Autor reportáže: Eva Potužníková
Černé olivy
17. 6. 2025
Černé olivy u nás sice nerostou, v obchodech je ale najdeme zcela běžně. Redakce časopisu dTest nakoupila jedenáct konzerv a skleniček oliv, které svou barvu získaly chemickou reakcí. Měřila v nich obsah soli i chemických látek a poslala je taky do senzorické laboratoře.
Majonézy
3. 6. 2025
Majonézy mohou vylepšit chuť jídla, jak se ale vyznat v jejich široké nabídce v obchodech? Redakce časopisu dTest prozkoumala jejich složení – zejména obsah vajec, tuku a konzervantů. A nevynechala ani odborné posouzení chuti, vůně a konzistence.
Autor reportáže: Eva Potužníková
Mražené sýrové pizzy
20. 5. 2025
Oříškové pomazánky najdeme v obchodech v různých variantách – my spolu s odbornicemi a dětmi ochutnáme pět vzorků. Kolik obsahují oříšků a cukru a jak si na nich pochutnáme?
Autor reportáže: Magdalena Havlíková