Východní expres
9. 7. 2023
Během léta vám vždycky nabízíme jednu reportáž, kterou jste už v průběhu roku viděli a která byla něčím výjimečná, a je to těžký výběr. Dnes se vydáme spolu s Václavem Černohorským do Turecka. Vezme nás na výlet, projedeme se takzvaným východním expresem z Ankary až do Karsu na východě země u hranic s Arménií.
Východní expres
Lískové ořechy
20. 11. 2022
Dále se vydáme do míst, jejichž chuť a vůni možná dobře znáte, přestože jste je nikdy nenavštívili. Pokud máte rádi cukrovinky s lískovými oříšky, je velká šance, že pocházejí z tureckého pobřeží Černého moře. Do regionu, který se stará o sedmdesát procent jejich světové produkce, se podíváme v reportáži Václava Černohorského.
Giresun
Východní expres
4. 9. 2022
V druhém příspěvku se nevydáme na jedno jediné místo, ale na cestu. Absolvujeme 1300 km mezi tureckou metropolí Ankarou a Karsem u hranic s Arménií, a to vlakem, takzvaným Východním expresem. Turisty velmi oblíbený spoj obnovil provoz po bezmála dvouleté pauze způsobené pandemií koronaviru. Svezl se v něm i zpravodaj Václav Černohorský.
Východní expres
Kappadokie
10. 7. 2022
Krajina jako z pohádky – to je turecká Kappadokie. Jsou tu skalní útvary nejrůznějších velikostí a tvarů, hluboké kaňony, nebo dokonce celá skalní města. Nikde jinde na světě nic podobného prý nenajdete a místní jsou na to patřičně hrdí. V Kappadokii pro Objektiv natáčel Daniel Novotný.
Kappadokie
Chutě Istanbulu
3. 7. 2022
Je málo témat, která vzbuzují větší emoce, a ještě méně těch, které se lépe hodí do vysílání před obědem, než je jídlo. Podíváme se do města s vyhlášenou kuchyní – do Istanbulu, a sice na pokrmy, které lze koupit a jíst přímo na ulici. Reportáž neberte zdaleka jako vyčerpávající seznam, ale jak název rubriky Objektivu napovídá – osobní výběr našeho zpravodaje Václava Černohorského.
Chutě Istanbulu
Street food
28. 11. 2021
Je málo témat, která vzbuzují větší emoce, a ještě méně těch, které se lépe hodí do vysílání před obědem, než je jídlo. Podíváme se do města s vyhlášenou kuchyní – do Istanbulu, a sice na pokrmy, které lze koupit a jíst přímo na ulici. Reportáž neberte zdaleka jako vyčerpávající seznam, ale jak název rubriky Objektivu napovídá – osobní výběr našeho zpravodaje Václava Černohorského.