Havana

1. 5. 2022

Dále si prohlédneme město, kterému se někdy přezdívá Perla Karibiku. Míříme na Kubu, do Havany. Autor reportáže Miloš Brunner o tomto městě říká, že je v něm stále co objevovat a vždy vás prý uchvátí svou krásou. To, co dělá město tak výjimečné, je směsice architektonických skvostů, kvůli tomu je i na seznamu světového dědictví UNESCO. A samozřejmě, že se svezeme ve starém americkém autě a projdeme se po slavné promenádě Malecón.

videoHavana
...
video video

Havana

Mapa

Přejít na obsah dílu


Proměny

12. 8. 2018

Během prázdnin v každém díle Objektivu zařazujeme jednu z reportáží, kterou jste ve vysílání už viděli.Tentokrát to bude vzpomínka našeho zpravodaje Petra Zavadila na Kubu. V dětství tam strávil čtyři roky. Po čase se na Kubu vrátil a vypravil se na místa, která má s dětstvím spojená. Jak se změnila? A jak na něj Kuba po letech působila?

videoProměny
...
video video

Proměny

Mapa

Přejít na obsah dílu


Návrat na známá místa

29. 4. 2018

Na cestování není krásné jen objevování nových míst, ale také návraty do míst už poznaných. Zvlášť když ta místa hrála v životě nějakou důležitou roli. Pro našeho kolegu Petra Zavadila byla takhle důležitá Kuba, kde strávil v dětství čtyři roky.

videoKuba: Návrat na známá místa
...
video video

Kuba: Návrat na známá místa

Mapa

Přejít na obsah dílu


Trinidad

1. 10. 2017

Kuba, země rumu, tabáku, starých aut, typické hudby a barev. My všechno uvidíme v nevelkém městě uprostřed ostrova. Trinidad je jedno z nejstarších a nejkouzelnějších měst na celé Kubě. Návalu turistů se tu ale bát nemusíte.

videoKuba: Trinidad
...
video video

Kuba: Trinidad

Mapa

Přejít na obsah dílu


Santiago

11. 12. 2016

S první reportáží vyrážíme na Kubu. Zemi, kterou kdysi objevil Kryštof Kolumbus, po desetiletí ovlivňovaly jiné historické postavy. Před nedávnem se Kubánci rozloučili s Fidelem Castrem. My vyrážíme do města, které měl vůdce kubánské revoluce velmi rád a kde ho pohřbili. Politiku ale řešit nebudeme.

videoSantiago
...
video video

Santiago

Mapa

Přejít na obsah dílu


Havana

29. 5. 2016

Za měsíc začnou letní prázdniny a mnoho z vás už určitě plánuje dovolené. My vás teď na jednu vezmeme. Náš spolupracovník Miloš Brunner vyrazil na Kubu. Před 8 lety ho prý tato země neoslovila. Jak sám tvrdí, možná proto, že se s ním místní moc nebavili. Teď už jo a stálo to za to.

videoHavana
...
video video

Havana

Mapa

Přejít na obsah dílu


Žraloci

9. 8. 2015

Nebezpečný predátor na dosah. Spolu nyní vyrazíme za žraloky. Nepřijde vám to jako nejlepší nápad? Češka Lenka nám ukáže, že se těchto zvířat nemusíme bát. Musíme je ale respektovat. A není na škodu mít pro žraloka připravené něco malého na zub.

videoŽraloci
...
video video

Žraloci

Mapa

Přejít na obsah dílu


Doutníky

11. 1. 2015

V první reportáži vás dnes Objektiv zavede na Kubu. Natočit baliče doutníků při práci není vůbec jednoduché. Autor reportáže Martin Mikyska měl ale štěstí a jeden z baličů, se kterým se setkal, udělal výjimku a umění balení doutníků mu poodhalil a jak uvidíte za malou chvíli, není to vůbec jednoduchá záležitost.

videoDoutníky
...
video video

Doutníky

Mapa

Přejít na obsah dílu


Valle de Viňáles

28. 10. 2012

První reportáž nás vezme na Kubu. Do údolí Valle de Viňáles. Prý je to jedno z nejkrásnějších míst Kuby vůbec. A Objektiv vás vezme i na jednu vskutku netradiční prohlídku jeskyně. Jen si to představte, máte pocit, že jste úplně první člověk, který se kdy do jeskyně dostal, jaké to asi musí být, co myslíte? Ale to není všechno. Představte si, že místní průvodce jeskyní vám zahraje na krápníky. Ano, zní to neuvěřitelně, ale je to skutečně tak. I to je na Kubě, v údolí Valle de Viňáles, možné.

videoValle de Viňáles
...
video video

Valle de Viňáles

Mapa

Přejít na obsah dílu


Město Trinidad

21. 10. 2012

Trinidad je město ve střední části Kuby. Je to vůbec jedno z nejstarších kubánských měst. A je krásné. Barevné a romantické. Na konci osmdesátých let se dostalo na seznam světového dědictví UNESCO, a to díky své koloniální architektuře. Je to město, které turisté milují. Je tu i díky nim úplně jiná atmosféra, než třeba v Havaně. A jak uvidíte za malou chvíli, každý večer se tu tančí v rytmu populární salsy. Kroky se prý za pomoci ochotných Kubánců za chvíli naučí skoro každý a pak už mu unebrání nic v tom protančit celou noc. Ale i pak, když se rozední, je tady rozhodně co obdivovat.

videoMěsto Trinidad
...
video video

Město Trinidad

Mapa

Přejít na obsah dílu