Krásy země

12. 5. 2019

Nikaragua je největší stát Střední Ameriky, ale zároveň patří mezi nejchudší. V naší reportáži uvidíme krásná koloniální města s pohnutou minulostí, nedotknutou přírodou, pláže i sopky.

videoNikaragua: Krásy země
...
video video

Nikaragua: Krásy země

Mapa

Přejít na obsah dílu


Masaya

6. 5. 2018

Nádherná, zároveň hrozivá a nepředvídatelná. Taková je sopka Masaya. Leží v Nikaragui, nedaleko hlavního města Managua. V minulosti byla sopka spojována s rituálními oběťmi domorodých obyvatel. Někteří dokonce věřili, že sopka je branou do pekla.

videoNikaragua: Masaya
...
video video

Nikaragua: Masaya

Mapa

Přejít na obsah dílu


Granada

28. 1. 2018

To, že ve Španělsku najdeme město, které se jmenuje Granada, ví asi každý z diváků Objektivu. Ale už ne možná všichni ví, že existuje další významné město stejného názvu – daleko za oceánem, ve střední Americe, v samotném srdci Nikaraguy. Tamní Granada je architektonická perla této země a jak říká autor následující reportáže Hynek Šmehlík, máte chvílemi pocit, že se tu zastavil čas.

videoNikaragua: Granada
...
video video

Nikaragua: Granada

Mapa

Přejít na obsah dílu


Koloniální města

29. 10. 2017

Na závěr nás čeká Nikaragua, kterou zatím turisté nezaplavili. My navštívíme dvě koloniální města. Autor reportáže Miloš Brunner nám ukáže nejen nádhernou architekturu a místní obyvatele, vezme nás i na nedalekou sopku. Z bezpečí domova díky němu nahlédneme do hrdla kráteru, kterému se ne náhodou říká Cesta do pekel.

videoNikaragua: Koloniální města
...
video video

Nikaragua: Koloniální města

Mapa

Přejít na obsah dílu


Putování po Nikaragui a Kostarice

12. 6. 2016

Nebojíte se nasednout na motorku a vyrazit do Nikaraguy? Čeká nás cesta po zemi, kterou turisté ještě obcházejí, ale rozhodne má co nabídnout.

videoPutování po Nikaragui a Kostarice
...
video video

Putování po Nikaragui a Kostarice

Mapa

Přejít na obsah dílu