28 minut

10. února 2019

Obsah dílu

Francie: Andorra la Vella — Pákistán: Arandu — Indonésie: Lombok po zemětřesení

Části dílu

01:03
Andorra la Vella
    Jižní část Francie zhruba mezi řekou Rhonou a španělskými hranicemi není tak známá jako Azurové pobřeží, ale vůbec to neznamená, že by postrádala na zajímavosti. Přestože tu najdete stejně příjemné pláže jako kolem Nice nebo Cannes, my se tentokrát od moře vzdálíme a vydáme se do vnitrozemí. V naší reportáži se tedy můžete spolu s námi projet podhůřím Pyrenejí až do nejvýše položeného hlavního města Evropy, kterým je Andorra la Vella.
    08:32
    Arandu
      Bohunka Fraňková nás teď vezme do Pákistánu. Jak žijí lidé v horské vesnici, která leží v nadmořské výšce 3000 metrů? Jak tam tráví zimu, když teplota venku klesne až na mínus 40 stupňů Celsia? Tohle všechno se dozvíte v její reportáži.
      17:29
      Lombok po zemětřesení
        Indonéský ostrov Lombok během několika měsíců loňského roku zasáhly stovky zemětřesení. Čtyři z nich byly silnější než 6 stupňů Richterovy škály a měly pro celý ostrov zničující důsledky. Ty jsou na ostrově i po několika měsících stále velmi patrné a život na Lomboku se začíná jenom pomalu vracet do svých původních kolejí. Pomáhat se rozhodla i česká vláda, která se bude podílet na rekonstrukci školy a školky, které jsou teď zcela zničené. Na ostrově natáčel Jakub Freiwald.
        26:52
        Soutěž
          Jak se jmenuje indonéský ostrov, který jsme dnes navštívili?A) JávaB) LombokC) Bali
          Přehrát celé video
          Stopáž28 minut
          Další díl
          17. února 2019

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám