Zeleninová jídla
Špenátový pudink

½ kg špenátu
400 g másla
4 vejce
2 žemle
¼ l mléka
50 g uzeného sýra
10 g másla/oleje na vymazání formy
1 lžíce strouhanky na vysypání formy
muškátový oříšek
Vypraný a uvařený špenát usekejte. V míse umíchejte máslo, sůl, čtyři žloutky a přidejte špenát. Dále vmíchejte v mléce namočenou žemli, nastrouhaný uzený sýr a tuhý sníh ze zbylých bílků. Osolte a přidejte na špičku nože strouhaného muškátového oříšku. Vše opatrně vymíchejte do jednolité hmoty, kterou pomalu vlijte do vymazané a strouhankou vysypané pudinkové formy nebo nádoby, vhodné na povaření pudinku. A teď budete hmotu hodinu vařit v páře. Uvařený pudink vyklopte a polijte rozehřátým máslem. Nezvyklé, ale chutné a lehce stravitelné!
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů