Falešná rýže po čínsku

1 květák
3 lžíce olivového oleje
3 jarní cibulky
½ červené papriky
1 stroužek česneku
1 lžička zázvoru
3 lžíce sójové omáčky
3 vejce
1 a ½ lžičky soli
½ lžičky černého pepře
Květák netradičně nastrouhejte na jemném struhadle. Cibulku rozdělte na bílou a zelenou část a obě nakrájejte na kolečka. Ve větší pánvi si rozehřejte olej a zpěňte na něm bílou část cibulky a drobně nakrájený stroužek česneku. Pak přidejte květák, všechno pěkně osolte, přikryjte pokličkou a 3 minutky poduste. Přidejte sójovou omáčku, jemně nastrouhaný zázvor, zelenou část cibulky a nadrobno nakrájenou papriku. Vše pěkně zamíchejte a znovu duste 2 minutky. Pak směs pěkně přesuňte na jednu stranu pánve, na druhou stranu vyťukněte vajíčka, promíchejte a až se vám z nich udělá vaječinka, všechno smíchejte dohromady. Hotovo? Tak rychle servírujte.
Ohodnoťte tento recept: