Nápoje nealkoholické

Čaj Darjeeling

5 čajových lžiček čaje
6 dl vody

Kvalita vody i její správná teplota z velké míry určují chuť čaje. Hraje tedy při přípravě čaje vedle kvalty samotného čaje zásadní roli. Měla by být čerstvá, studená a ne příliš tvrdá. Rozhodně se vyhněte vodě minerální nebo teplé vodě z kohoutku. Přiveďte ji k varu, a jakmile začne vřít, stáhněte ji z ohně. Rozhodně vodu nepřevařujte. Vodu nechejte vychladnout asi na 95-90 stupňů Celsia. Čaj vložte do předehřáté konvičky a zalijte. Nechejte jej vyluhovat 2-5 minut. Pokud čaj tuto dobu překročíte, čaj zhořkne. Je-li doba vyluhování příliš krátká, je aroma čaje slabé a mdlé.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl