Moučníky a cukroví

Perník s karobem

2 hrnky kukuřičné mouky
1 hrnek cukru
½ hrnku slunečnicového oleje
1 hrnek mléka nebo vody
1 a ½ polévkové lžíce karobové mouky nebo mletého karobu
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr

V míse smíchejte suché komponenty a přidejte olej, dále mléko nebo vodu a dobře promíchejte. Vzniklou směs nalijte do formy vysypané moukou a pečte 20-25 minut při teplotě 175 °C. Po vychladnutí vyklopte z formy a posypte práškovým cukrem. Do perníkového těsta můžete podle chuti přidat mleté ořechy, sušené ovoce nebo oblíbené koření, například badyán, kardamom, anýz, hřebíček, skořici nebo fenykl.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl