Zeleninová jídla
Pórek s holandskou omáčkou
750 g mladých tenkých pórků
100 g šunky
1 lžička soli
1 lžičky cukru
Svažte pórek do svazečku, pokud možno ne modrým provázkem... a uvařte jej v mírně osolené vodě do měkka.
Holandská omáčka
4 čerstvé žloutky
80 g másla
1,5 dl vývaru z pórku
4 lžíce citrónové šťávy nebo bílého vína
sůl
Mezitím si připravte holandskou omáčku: čerstvé žloutky vyklepněte do kastrůlku s vlažným vývarem a ve vodní lázni zahřívejte za stálého šlehání dohusta. Přidejte víno nebo citrónovou šťávu, osolte a zjemněte máslem. Omáčka se nesmí vařit. Uvařenou zeleninu nechejte okapat, na talířcích ji posypte nakrájenou šunkou a přelijte horkou holandskou omáčkou.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů