Moučníky a cukroví

Točenice s oskerušovou pracharandou

sušené oskeruše
hladká mouka 500 g
cukr, sůl
kvasnice
1 vejce
olej nebo rozpuštěné sádlo
3 uvařené brambory
dětská krupice

Z trošky mouky, cukru, kvasnic a teplé vody nebo mléka zadělejte kvásek. Do mouky nastrouhejte studené vařené brambory, přidejte 1 vejce, trochu oleje nebo sádla a přilijte kvásek. Vše smíchejte, trochu osolte a vypracujte těsto. Rozdělte na díly, vyválejte, potřete olejem nebo sádlem a posypte dětskou krupicí. Smotejte, uložíme na vymazaný plech, potřete olejem (sádlem) a nechte kynout. Pečte cca na 200 °C. Po vychladnutí každou točenici rozkrojte napůl.

Upečenou stranou skládejte dolů a sypte pomletými sušenými oskerušemi s cukrem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl