Zeleninová jídla

Lilek na rožni

2–3 lilky podle velikosti
3 větší rajčata
250 g mozzarelly
100 ml olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
2 prolisované stroužky česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
svazek čerstvé bazalky

Omyté lilky, rajčata a mozzarellu nakrájíme na centimetrové plátky. Připravíme si marinádu: smícháme olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, trochu pepře a soli. Potom na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi opečeme důkladně z obou stran lilek a po upečení ho potřeme připravenou česnekovou marinádou. Porce připravíme tak, že vždy mezi dva opečené plátky lilku vložíme plátek opepřené a marinádou zakapané mozzarelly a plátek rajčete, a pro výraznější chuť ještě posypeme lístky čerstvé bazalky. Grilovaný lilek s mozzarellou podáváme jako večeři nejlépe s čerstvým bílým pečivem.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl