Zeleninová jídla

Beskydské zelníky

1 kg syrových brambor
30 dkg vařených brambor
sůl
hladká mouka
máslo

Nádivka:
500 g zelí
sůl
pepř
nové koření
kmín drcený

sádlo nebo olej na případné vymazání plechu

Syrové brambory nastrouháme a v utěrce vymačkáme vodu, kterou necháme odstát. Do takto připravených brambor nastrouháme brambory vařené. Posolíme, přidáme trochu hladké mouky na zahuštění a zpracujeme těsto. Do těsta vrátíme usazený škrob z bramborové vody. Na nádivku nakrájíme tenké nudličky z hlávkového zelí. Ty spaříme horkou vodou a podusíme ve vodě doměkka a přidáme koření – pepř, nové koření a sůl. Necháme vychladnout. Bramborové těsto roztáhneme na mokrou utěrku. Na těsto položíme zelnou náplň, přeložíme a utěrkou opět přitlačíme. Pomocí utěrky také přeneseme na vymaštěný plech a dáme péct až do růžové kůrčičky. Po vyjmutí z trouby zelníky nakrájíme a polijeme máslem. Podle chuti je možné i pocukrovat.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl