Zeleninová jídla

Nákyp z kyselého zelí

800 g brambor
800 g kyselého zelí
2 cibule
4 rajčata
tuk na vymazání
200 ml smetany
200 ml kyselé smetany
2 vejce
mletý pepř
sůl
pálivá mletá paprika
sladká mletá paprika
mletý anýz
150 g plátků anglické slaniny
100 g strouhaného sýra

Brambory omyjeme, uvaříme v osolené vodě, slijeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kyselé zelí také slijeme, pak mírně vymačkáme a rozkouskujeme dvěma vidličkami. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, rajčata omyjeme a rovněž nakrájíme na kolečka. Zelí rozdělíme do vymaštěné nákypové formy v odpovídající velikosti, navrch rozložíme brambory, cibuli a rajčata. Na omáčku rozděláme sladkou smetanu s kyselou smetanou a vejci. Ochutíme kořením a přelijeme přes nákyp. Anglickou slaninu osmahneme dokřupava na pánvi bez tuku a spolu se sýrem položíme na nákyp. Zapékáme v troubě předehřáté na 175 °C asi 30 - 40 minut, až je nákyp dozlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl