Luštěniny a obilovinyHouby

Červená čočka s rýží a houbami

200 g červené čočky
200 g rýže
50 g sušených hub
100 g anglické slaniny
1 velká cibule
1 středně velká mrkev
1 l vývaru
1,5 dcl bílého jogurtu
1 stroužek česneku
1 lžička oleje
mletý pepř, kmín, sůl
nať petrželky

Čočku a rýži přebereme a propláchneme. Sušené houby namočíme na půl hodiny do hrnku studené vody. Kostičky anglické slaniny rozpečeme na troše oleje, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Pak přidáme houby, podusíme několik minut, přisypeme rýži, směs promícháme, okořeníme a zalijeme vývarem. Uvedeme do varu, snížíme teplotu a pod pokličkou vaříme asi 10 minut. Pak přidáme čočku a na nudličky nakrájenou mrkev a necháme ještě 15 minut vařit. Podáváme s omáčkou ušlehanou z jogurtu, soli, pepře, rozsekané petrželky a prolisovaného česneku.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl