Ovocná jídla
Arónie a la brusinky

1 kg černé jeřabiny
600 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
1/2 lžičky skořice
3-4 utlučené hřebíčky
sklenka rumu
1 Pektogel
1/2 lžičky kyseliny citrónové
Jeřabiny zbavte stopek, propláchněte a nechte okapat. Vsypte je do kastrolu, podlijte trochou vody a vařte asi 20 minut. Pak přidejte cukr, koření a vařte do měkka. Ve finále jeřabiny zčásti rozmačkejte, přidejte Pektogel, povařte směs ještě minutu a přidejte kyselinu citrónovou. Opět povařte. Až se směs rozpustí, stáhněte nádobu z ohně, přidejte rum, promíchejte a horkou směs lijte do malých čistých skleniček a uzavřete. Podávejte nejlépe ke svíčkové pečeni s knedlíkem.
Ohodnoťte tento recept:
2 hlasů