Polévky

Chřestová polévka

250 g chřestu
50 g másla,
50 g mouky,
125 ml smetany
bílý pepř
sůl, cukr
100 g parmské šunky v plátcích,
toustový chléb
4 lžíce sekané petrželky

Chřest omyjte pod tekoucí vodou, oloupejte a pak vařte v osolené vodě s cukrem přibližně 8 minut. Poté chřest vytáhněte, ale vývar nevylévejte, budete jej potřebovat. Rozehřejte 50 g másla, osmahněte v něm hladkou mouku a pomalu přilévejte vývar z chřestu a asi 20 minut vařte. Pak stáhněte hrnec s ohně a přilijte do něj smetanu. Vývar ochuťte bílým pepřem. Na pánvičce opečte na sucho kostky toustového chleba a parmskou šunku natrhanou na kousky, obojí přidejte do polévky. Polévku můžete nakonec ozdobit nadrobno nasekanou petrželkou.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl