Tinktura z puškvorce

Vhodná při na podporu dobrého trávení anebo při zažívacích obtížích.

Očištěný kořen puškvorce nastrouháme najemno a zalijeme 80procentním alkoholem. Na jeden díl puškvorce dávkujeme 4 díly lihu. Pokud máme kořen sušený, stačí alkohol 70procentní.

Kořen macerujeme 14 dnů až tři týdny při pokojové teplotě. Obsah denně protřepáváme. Poté scedíme do vhodné nádoby a uzavřeme.

Při zažívacích obtížích dávkujeme 3krát denně 15 kapek. Tinkturu bychom neměli používat déle než 6 týdnů. Není vhodná pro děti a pro těhotné a kojící ženy.

Tinktura z puškvorce

Tinktura z puškvorce

Ohodnoťte tento recept: 

14 hlasů

Bylinka v tomto receptu:

Další recepty Celý díl