Tinktura z listů vachty

čerstvé listy vachty
minimálně 80% alkohol

Sklenici naplníme pokrájenými listy vachty do tří čtvrtin. Zalijeme alkoholem, je přitom důležité, aby v něm byl celý obsah namočený.

Necháme macerovat minimálně měsíc při pokojové teplotě na místě, kam nesvítí přímo slunce. Občas promícháme aby se účinné látky lépe uvolnily. Poté ji přecedíme a uchováváme nejlépe v temných lahvích, hnědých či zelených.

Použití

Při použití proti nadýmání nebo při zánětu žaludku užíváme 3× denně 5 kapek na lačno.

Pokud je nám po nějakém jídle těžko od žaludku můžeme užít i 10 kapek hned po jídle.

Tinktura z listů vachty

Tinktura z listů vachty

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Bylinka v tomto receptu:

Další recepty Celý díl