Hlohová tinktura

Čerstvě natrhané hložinky nakrájíme na kousky a napěchujeme do sklenice. Zalijeme alkoholem a uzavřeme. Sklenici necháme stát na teplém místě, ale ne na přímém slunci, asi 14 dní. Obsah denně protřepeme, aby se alkohol dostal do všech nakrájených plodů a vstřebal do sebe co nejvíce obsahových látek. Po 14 dnech tinkturu přecedíme přes jemné plátno a nasáklé hložinky ještě vymačkáme. Tinkturu uchováváme v lednici.

Tinktura je vlastně alkoholový macerát, který dokáže z byliny vytáhnout to nejlepší a nejúčinnější. Pokud ji budete vyrábět, můžete použít alkohol typu vodky nebo slivovice. Alkohol by měl být kvalitní, a měl by mít jemnou chuť.

Upozornění:

Bylináři tradičně doporučují hlohovou tinkturu na posílení srdce a krevního oběhu. O jejím dávkování a užití vůbec se ale raději poraďte s lékařem, a to zvláště v případě, že berete pravidelně léky.

Hlohová tinktura

Hlohová tinktura

Ohodnoťte tento recept: 

26 hlasů

Bylinka v tomto receptu:

Další recepty Celý díl