Bylinková šunka s medem

1 kg krůtích prsou (pozn.: množství masa se řídí objemem šunkovaru a bývá uvedeno v přiloženém návodu)
1 dcl vody
20 g soli
1 polévková lžíce medu
listová petržel

Maso nakrájíme na kostky, petržel nasekáme nadrobno. Maso osolíme, přidáme med, vodu a petržel. Vše důkladně prohněteme, překryjeme fólií a necháme 2 dny uležet v lednici. Sáček do šunkovaru naplníme směsí, utěsníme a šunkovar uzavřeme. Vložíme do hrnce s vodou a udržujeme teplotu 70–80 stupňů po dobu 2 hodin. Poté vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.

Bylinková šunka s medem

Bylinková šunka s medem

Ohodnoťte tento recept: 

65 hlasů

Další recepty Celý díl