NěmeckoRozhovory

Petr Rajchert: Jsem rád, že jsem Čech!

Co se Vám vybaví, když se řekne Německo?

Až na pár výjimek se mi vybaví čistota, funkčnost všeho, úcta k člověku a celkem pohodoví lidé. A samozřejmě ORDNUNG ve všem!

Změnilo natáčení Váš dosavadní názor na tuto zemi?

Rozhodně ano! Třeba takové destinace, jako Berchtesgaden, nebo Rujana jsou pro mne (milovníka přírody) hodny další návštěvy a zevrubného průzkumu!

Znáte nějaké německé jídlo? Vaříte jej doma?

Teď po natáčení Bedekru znám několik „německých jídel“, ale doma vaříme úplně jinak. Kdybych si dopřával ty jejich ňamky, jezdila by pro mne každých čtrnáct dní sanitka. Buď kvůli totálnímu přežrání anebo ucpaným cévám!

Která německá vlastnost by slušela Čechům a naopak?

Kopíruji z první odpovědi: „čistota, funkčnost všeho, úcta k člověku a celkem pohodoví lidé“. – Samozřejmě, že se to nedá úplně zobecnit! Netvrdím, že je u nás bordel, nic nemaká, jak by mělo, nikdo si nikoho neváží a všichni jsou strašní prudiči! – Jsem rád, že jsem Čech!

Vzkaz divákům Bedekru? Nač se mohou těšit?

Diváci se mohou těšit na překvapení za překvapením, protože myslím, že pokud vnímali Německo (stejně jako já) jenom coby zemi, skrze kterou se má rychle projet, abychom se dostali někam, kde nás to bude bavit, vyvedeme je z omylu. A ještě doufám, že příjemným způsobem!

Rozhovor s Petrem Rajchertem

Rozhovor s Petrem Rajchertem

Petr Rajchert hostem pořadu Sama doma