O mangalici a martinské huse

Tradiční kuchyně v Burgenlandu představuje hned několik originálních receptů, které jsou typické jen pro tuto oblast. Přednost mají výhradně čerstvé suroviny pocházející z produkce biofarmářů. A kvalitu tady také velmi přísně hlídají. Prase kadeřavé vypadá jako podivný kříženec, ale ve skutečnosti je to staré uherské plemeno. Díky dlouhé srsti žije celoročně venku – může tak totiž snadno odolávat i tuhým mrazům. Je vlastně jakousi alternativou pro ekozemědělce, kteří se vracejí k historickým metodám chovu domácích zvířat. Pokud řekneme Burgenland – pak musíme také dodat martinská husa. Ta k východní spolkové zemi Rakouska patří naprosto neodmyslitelně. V listopadu se sem sjíždějí tisíce turistů a místa v restauracích a venkovských hospodách jsou už dlouhé měsíce předem beznadějně vyprodána.

Stopáž7 minut
Rok výroby 2016
 ST AD HD