Maso

Srnčí tatarák a waldorfský salát

Srnčí tatarák

300 g srnčí svíčkové
3 šalotky
40 ml oleje z vlašských ořechů
1 lžíce malinového octa
Sůl
Pepř

Na dokončení:

2 plátky celozrnného fit chleba
1 lžíce oleje
Salát frisée

Na tatarák z divočiny použijte maso ze srnce nebo jelena; kančí a mufloní se nehodí.

Maso očistěte, zbavte blanek a nakrájejte na malé kostičky. Nakrájené maso ochuťte velice jemně, abyste nepřebili jeho chuť. Použijte sůl, pepř, najemno nakrájenou šalotku, olej z vlašských ořechů a kapku malinového octa.

Doporučené podávání:

Na jednu topinku položte kulaté tvořítko, do něj navrstvěte maso a smetanu s jalovcem. Opečené hřiby dejte na druhou topinku. Tatarák doporučujeme podávat s waldorfským salátem

Waldorfský salát

1 jablko granny smith
50 g celeru
Citronová šťáva
Cukr
20 g nasekaných vlašských ořechů
2 lžíce majonézy
Sůl
Pepř

Na waldorfský salát nastrouhejte na nudličky jablko a celer. Přidejte majonézu, cukr, citrónovou šťávu, sůl a pepř a vše promíchejte.

Opečené hříbky

100 g hříbků
50 g másla
Sůl
Pepř

Hřiby nakrájejte na plátky a opečte je na másle. Dochuťte je solí a pepřem.

Jalovcová smetana

Jalovec
Zakysaná smetana
Sůl
Pepř

V hmoždíři nadrťte jalovec a vmíchejte ho do zakysané smetany.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl