Club sendvič


1 kuřecí prso z farmářského kuřete
Olej
Plátky slaniny farmářské
2 velká bio vejceNa majonézu:
2 žloutky z čerstvého bio vejce
Špetka soli
¼ lžičky dijonské hořčice
Kapka bílého vinného octa
150 ml řepkového oleje bioNa kompletaci:
2 plátky bílého toastového chleba
2 plátky tmavého toastového chleba
Upečené prso
Upečená slanina
Rajče
Listy salátu little gem
Domácí majonézaNa salát:
Směs různých zelených listů dle sezónyNa citrusový dresink:
½ citronu
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce medu
70 ml olivového oleje
Sůl
Pepř
Kuřecí prsa osolíme, opepříme, z obou stran opečeme a následně dáme dopéct do trouby. Po upečení prsa nakrájíme na plátky.
Ze dvou žloutků, oleje, hořčice a octa uděláme domácí majonézu. Důležité je vmíchávat olej pomalu do žloutků, abychom dosáhli ideální textury.
Do sendviče si uděláme i dvě volská oka a opečeme slaninu, kterou pak necháme na ubrousku okapat. Dále si na pánvi opečeme tmavý i světlý toastový chléb.
Ze všech ingrediencí složíme sendvič v tomto pořadí: chléb, majonéza, list salátu, kuře, chléb, majonéza, rajče, vejce, majonéza, chléb. Na konec ořízneme okraje a uděláme trojúhelníky.
Jako přílohu podáváme směs různých druhů salátů s dresinkem. Listy salátů omyjeme a důkladně osušíme. Dresink uděláme z dijonské hořčice, citrónové šťávy, medu a olivového oleje. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.
Ohodnoťte tento recept: