Moučníky a cukroví

Pekanovo-čokoládový dortík

Hladká mouka
Cukr moučka
Kakao
Máslo
Vejce

Na ganáž:
Čokoláda
Mléčná čokoláda
Burákové máslo
Smetana

Na ořechový povrch:
Pekanové ořechy
Cukr
Smetana
Máslo

Těsto na čokoládový dort zaděláme z proseté hladké mouky, moučkového cukru, kakaa, másla a vejce. Rozválíme je na plát silný 3 mm, dáme do formy a pečeme 10 minut při 170 °C.

Ve vodní lázni rozpustíme mléčnou a hořkou čokoládu, přidáme burákové máslo a ohřátou smetanu a umícháme hladkou lesklou směs. Čokoládovou ganáž rozprostřeme na upečený korpus a necháme zatuhnout.

Na pánev dáme orestovat pekanové ořechy a v kastrolu rozpustíme cukr na karamel. Cukr přidáváme postupně, pak do něj vléváme smetanu a na konec přidáváme máslo. Restované pekanové ořechy vmícháme do karamelu a uděláme poslední vrstvu do tohoto desertu, kterou na korpusu necháme zatuhnout.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl