Ryby a mořské plody

Líčka z mořského ďasa v červeném kari

8 líček z mořského ďasa
2 lžíce červené kari pasty
1–2 lžíce hnědého cukru
250 ml kokosového mléka
150 ml zeleninového vývaru
2 lžíce rybí omáčky
Olej
1 mrkev
1 cuketa
1 červená paprika
2 jarní cibulky
1 limeta
Bazalka
Koriandr

Ve woku orestujeme kari pastu, zalijeme ji kokosovým mlékem a zeleninovým vývarem, dochutíme cukrem a rybí omáčkou a vše provaříme. Líčka očistíme a na pánvi s olejem z obou stran osmažíme.

Do kari omáčky přidáme nakrájenou mrkev, cuketu, papriku a jarní cibulky a pak do ní vložíme opečená líčka. Vše vaříme asi 5 minut. Ochutíme limetovou šťávou a podáváme ozdobené bazalkou a koriandrem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl