Ryby a mořské plody
Líčka z mořského ďasa v červeném kari
8 líček z mořského ďasa
2 lžíce červené kari pasty
1–2 lžíce hnědého cukru
250 ml kokosového mléka
150 ml zeleninového vývaru
2 lžíce rybí omáčky
Olej
1 mrkev
1 cuketa
1 červená paprika
2 jarní cibulky
1 limeta
Bazalka
Koriandr
Ve woku orestujeme kari pastu, zalijeme ji kokosovým mlékem a zeleninovým vývarem, dochutíme cukrem a rybí omáčkou a vše provaříme. Líčka očistíme a na pánvi s olejem z obou stran osmažíme.
Do kari omáčky přidáme nakrájenou mrkev, cuketu, papriku a jarní cibulky a pak do ní vložíme opečená líčka. Vše vaříme asi 5 minut. Ochutíme limetovou šťávou a podáváme ozdobené bazalkou a koriandrem.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů