Moučníky a cukroví

Pálené těsto na větrníky

250 ml vody
115 g oleje
Špetka soli
200 g hladké mouky
5 vajec

V kastrůlku přiveďte k varu vodu s olejem a solí. Do vroucí směsi nasypte hladkou mouku a za stálého míchání těsto smažte. Je to proces, kterému se říká odpalování těsta na bílé dno. Těsto přendejte do robota a míchejte do mírného zchladnutí. Pak postupně vmíchejte vejce, dokud nevznikne hladká hmota.

Plech potřete olejem a pomocí cukrářského sáčku naneste těsto. Pečte na 200 °C, dokud se větrníky nenafouknou. Pak teplotu snižte na 160 °C a pečte, dokud nebudou usušené.

Větrníky můžete naplnit krémem nebo karamelovou šlehačkou.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl