Ryby a mořské plody

Chňapal červený marinovaný v kokosu

2 steaky z chňapala
banánové listy
čerstvý koriandr

Kokosová marináda:

1 šalotka
2 stroužky česneku
1 kousek galangalu
2 lžičky mletého koriandru
sušený koriandr
bazalka
2 kafirové listy
limeta (kůra a šťáva)
1 chilli paprička
1 lžička sušených chilli papriček
2 lžíce rybí omáčky
400 ml kokosového mléka

Porce chňapala červeného naskládejte do mísy, ve které je budete marinovat. Do mixéru dejte šalotku, česnek, galangal, mletý koriandr, bazalku, kafirové listy, kůru a šťávu z limety, nasekanou chilli papričku, sušené chilli, rybí omáčku a kokosové mléko. Vše rozmixujte a polovinu marinády vlijte na rybu. Rybu nechte 10 až 15 minut odležet, pak ji zabalte do banánových listů a pečte 15 minut při 180 stupních. Pokud nemáte banánové listy, použijte pečící papír.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl