Maso

Pečená kýta ze selete s paprikovou krustou

600 g kýty ze selete
olivový olej
mořská sůl
pepř
rozmarýn

Krusta:
4 plátky toastového chleba
100 g parmezánu
100 g sterilované pečené papriky
olivový olej
1 lžička hrubozrnné hořčice
mořská sůl

Kýtu ze selete vykostěte, zbavte kůže a očistěte. Maso opepřete, potřete olejem, obložte rozmarýnem, svažte a nechte do druhého dne odležet v lednici.

Odleželou kýtu osolte a nechte 30 minut odpočinout. Pak přendejte maso na plech s mřížkou a pečte 5 až 6 hodin při 130 stupních.

Na paprikovou nepečenou krustu si připravte trastový toastový chléb bez kůrek, pečené papriky, olivový olej, hrubozrnnou hořčici a nastrouhaný parmezán.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl