Biftek s pečenými bramborami


800 g hovězí svíčkové
pepř
olivový olej
rozmarýn
Z pepře, tymiánu a olivového oleje uděláme marinádu, kterou vetřeme do masa. Dáme do ledničky odležet přes noc, ideálně na 24 hodin.
Před tepelnou úpravou maso včas vyndáme z lednice. Opečeme na rozpálené pánvi na olivovém oleji z každé strany 1–2 minuty.
Poté maso na plechu s mřížkou vložíme do trouby rozpálené na 120 °C. Dopékáme 20–25 minut.
Na brambory
600 g brambůrek
římský kmín
olivový olej
rozmarýn
sůl
Předehřejeme troubu na 140 °C. Brambory překrojíme na půl a vložíme na plech. Potřeme olivovým olejem, posypeme bylinkami a osolíme. Přidáme větvičky rozmarýnu a pečeme 30–40 minut podle velikosti brambor.
Doporučujeme podávat se salsou a pažitkovým crème fraîche.
Ohodnoťte tento recept: