Ryby a mořské plody

Pečený jeseter s ořechovým glazé a hroznovým vínem

4× porce jesetera
sůl
máslo
tymián
citron

Na glazé

2 dl hnědého másla
2 lžíce sójové omáčky
hroznové víno
2 šalotky
sušené brusinky
petrželová nať
2 lžíce piniových oříšků

Filet z jesetera bez kůže nakrájejte na porce, osolte a opečte z obou stran a na závěr pokapejte citronovou šťávou.

Na glazé orestujte hrst piniových oříšků a zalijte hnědým máslem. Přidejte 2 lžíce sójové omáčky a po chvíli vložte brusinky, nakrájenou šalotku a plátky z hroznů. Nakonec přihoďte nasekanou petržel, prohřejte a hotovou omáčkou přelijte opečenou rybu.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl