Maso

Konfitované králičí stehno s kedlubnovým zelím

4 králičí stehna
Sůl
Pepř
2 kg vepřového sádla
Bobkový list
Jalovec
Tymián
Rozmarýn
Kedlubny
Jablečný ocet
Hnědý cukr

Králičí stehna vykostěte, očistěte, osolte, opepřete a svažte do válečků. V hrnci rozpusťte tolik vepřového sádla, aby maso bylo ponořené. Přidejte bobkový list, jalovec, celý pepř, tymián a rozmarýn. Hrnec zaklopte a vložte na 3 hodiny do trouby vyhřáté na 95 °C.

Ke stehnům si připravte kedlubnové zelí. Kedlubnu nastrouhejte nahrubo a vařte s jablečným octem, hnědým cukrem a solí.

Doporučujeme podávat také se semolinovými noky.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl