Maso

Zadělávané kuře s estragonem

1 kuře
200 g kořenové zeleniny
1 cibuli

Na omáčku:
60 g másla
60 g hladké mouky
Sůl
Muškátový květ
150 ml mléka
100 ml smetany
100 g žampiónů
Estragon
Nové koření
Bobkový listopad
Pepř

Kuře povařte doměkka ve vodě s kořenovou zeleninou a cibulí. Po uvaření kuře oberte a nakrájejte.

Na omáčku si připravte světlou jíšku z másla a hladké mouky, přilijte vývar a 20 minut vařte. Pak přidejte mléko a smetanu na zjemnění.

V hluboké pánvi osmažte na másle žampiony. Přidejte k nim obrané kuře a zeleninu, k tomu proceďte bílou omáčku a přidejte nasekaný estragon. Nakonec vše poduste.

Vhodnou přílohou k zadělávanému kuřeti je bagetka.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl