Zeleninová jídla

Brokolice se studenou tomatovou omáčkou

100 g rajčat
Česnek
1 citron
Několik snítek bazalky
100 ml olivového oleje
3 lžíce balzamikového octa
Sůl
Pepř
200 g brokolice
50 g másla

Připravte si hrnec s vroucí vodou a dvě mísy se studenou lázní. Nakrojte rajčata, dejte je do vroucí vody, krátce je spařte a přendejte do studené lázně. Totéž udělejte s brokolicí. Pak rajčata oloupejte, zbavte je středů a nakrájejte na kostičky. Přidejte nasekaný česnek a bazalku, citrónovou šťávu, balzamikový ocet, olivový olej, sůl a pepř a vše promíchejte. Samotnou brokolici pak poduste na másle.

Doporučujeme jako přílohu k jehněčí kapse.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl