Jehněčí kotletky s bylinkovou krustou
800 g jehněčích kotlet
Rozmarýn
Olivový olej
4 lžičky limetkové hořčiceNa krustu:
Středy z toastového chleba
50 g parmezánu
Petržel
Tymián
Provensálské bylinky
100 ml zredukovaného červeného vína
50 g šalotky
50 g másla
100 ml demi-glace
Sůl
Pepř
Očištěné jehněčí kotlety s kostí marinujte v oleji s rozmarýnem a udělejte si bylinkovou krustu. Do mixéru dejte středy z toastového chleba, přisypte strouhaný parmezán, nasekanou petrželku, lístky tymiánu a provensálské bylinky a vše rozmixujte. Marinované kotlety opečte z obou stran na pánvi, potřete hořčicí a přendejte na plech s mřížkou. Poté přidejte krustu. Pečte asi 15 minut na 120 stupňů.
Kotlety podávejte s nádivkou a s omáčkou z šalotek, vína a omáčky demi glace.
Ohodnoťte tento recept: