Maso

Jehněčí kotletky s bylinkovou krustou

800 g jehněčích kotlet
Rozmarýn
Olivový olej
4 lžičky limetkové hořčice

Na krustu:
Středy z toastového chleba
50 g parmezánu
Petržel
Tymián
Provensálské bylinky
100 ml zredukovaného červeného vína
50 g šalotky
50 g másla
100 ml demi-glace
Sůl
Pepř

Očištěné jehněčí kotlety s kostí marinujte v oleji s rozmarýnem a udělejte si bylinkovou krustu. Do mixéru dejte středy z toastového chleba, přisypte strouhaný parmezán, nasekanou petrželku, lístky tymiánu a provensálské bylinky a vše rozmixujte. Marinované kotlety opečte z obou stran na pánvi, potřete hořčicí a přendejte na plech s mřížkou. Poté přidejte krustu. Pečte asi 15 minut na 120 stupňů.

Kotlety podávejte s nádivkou a s omáčkou z šalotek, vína a omáčky demi glace.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl