Ryby a mořské plody

Restované kalamáry s jogurtovými plackami

12 ks baby kalamár
2 stroužky česneku
3 sušené chilli papričky
4 stonky listové petržele
Skořice
1 dl olivového oleje
Citron
Sůl
Pepř
250 g hladké mouky
250 g bílého jogurtu
1 lžička prášku do pečiva
1 svazek rukoly

Nasekaný česnek, chilli, nať, olej a skořici smícháme. Do směsi naložíme kalamáry a necháme odležet.

Hladkou mouku, jogurt, kypřící prášek a sůl vypracujeme do těsta. Z toho vyválíme placku a dáme na rozehřátý olej.

V další pánvi začneme restovat kalamáry, které opepříme, osolíme a zakápneme šťávou z citronu. Jakmile lehce zezlátnou, jsou hotové.

Servírujeme tak, že na talíř dáme nejprve placku, na ni rukolu a navrch kalamáry.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl