Těstoviny
Ravioly na sladko


Těsto na ravioly
300 g mražených jahod
200 g želírovacího cukru
Citronová kůra
80 g ricoty
80 ml javorového sirupu
1 limetka
Část jahod rozehřejeme spolu s cukrem v rendlíku. Až se prohřejí, ochutíme je citronovou kůrou a promixujeme. Do rozmixovaných jahod přidáme ještě celé jahody a necháme směs vychladnout.
Raviolové těsto vyválíme a nařežeme na větší čtverce. Jahodovou směs a ricotu dáme na čtvereček, který přehneme na trojúhelník. Kraje spojíme vidličkou a dáme povaříme 5 až 6 minut ve vroucí vodě.
Mezitím rozehřejeme limetkovou šťávu a javorový sirup. Do omáčky pak dáme hotové ravioly, které ještě ozdobíme ricotou a jahodovou směsí.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů