Ryby a mořské plody
Bramborovo-rybí krokety
150 g ryby (mrazený filet)
Sůl
Mletá paprika
Máslo
300 g vařených brambor
3 žloutky
Petrželová nať
Olej na smaženíNa česnekovou majonézu:
8 stroužků neloupaného česneku
100 ml oleje
100 g majonézy
Citron
Rozehřejeme si máslo, na němž opečeme osolené a opepřené filety, a sice 2 až 3 minuty z každé strany. Na pánvi rybu posypeme paprikou.
V míse smícháme rozmačkané brambory, 2 žloutky, petrželku, sůl a pepř. Ze směsi pomocí dvou lžic vytvoříme krokety, které osmahneme dozlatova v oleji.
Česneková majonéza:
V oleji osmahnutý česnek oloupeme a smícháme s majonézou a citrónem.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů