Luštěniny a obiloviny

Rizoto s gorgonzolou a hruškami

1 hruška
50 g másla
1 šalotka
320 g rýže
1 dl bílého vína
6 dl zeleninového vývaru
200 g gorgonzoly dolce
20 g másla
20 g parmezánu
20 g vlašských ořechů
Sůl
Pepř

Šalotku nakrájíme a zpěníme na másle. Přisypeme rýži a zalijeme vínem. Až se vyvaří, přilijeme vývar. Stále mícháme. Jakmile bude rýže na skus, přidáme hrušky, které jsme si mezitím oloupali a nakrájeli na větší kostky. Po chvíli přidáme gorgonzolu, osolíme, opepříme, přidáme parmëzán a máslo. Naservírujeme na talíř a ozdobíme ořechy.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl