Maso

Zelené kari s kuřetem

400 g kuřecích prsou
1 malý kousek zázvoru
2 stroužky česneku
Máslo Ghí
2 lžíce zelené kari pasty
2 dl zeleninového vývaru
1 chilli paprička
1 svazek jarní cibulky
1 plechovka kokosového mléka
Šťáva z 1 limetky
Sůl
1 balení bezvaječných čínských nudlí

Česnek se zázvorem nakrájíme najemno a pomalu orestujeme na přepuštěném másle. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, které přendáme do pánve. Až se maso zatáhne, přidáme kari pastu. Zarestujeme a podlijeme vývarem. Po chvilce přilijeme kokosové mléko a 15 minut provaříme.

Chilli papričku zbavenou semínek a cibulku nakrájíme nadrobno. Oboje vhodíme do omáčky, přilijeme šťávu z limety a osolíme.

Podáváme s čínskými nudlemi, které uvaříme v osolené vodě.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl