Krůtí mole
¼ hrnku sezamu
50 g nesolených buráků bez slupky
1 malá cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce rostlinného oleje
50 g sterilovaných krájených rajčat
50 g rozinek
Sušené chilli papričky
1 lžička mleté skořice
½ lžičky tlučeného hřebíčku
½ lžičky mletého koriandru
½ lžičky mletého římského kmínu
20 g hořké čokolády
250 ml kuřecího vývaru
1 dl červeného vína
2 steaky z krůtích prsou
Tortilly na servírování
Nejprve si orestujeme burské oříšky se sezamem. Dále si nakrájíme cibulku a česnek a restujeme je, dokud nezesklovatí. K cibulce přidáme rajčata, rozinky, koriandr, kmín, skořici, chilli, rozdrcený hřebíček, červené víno, vývar, sezam, oříšky a čokoládu. Vaříme 30 minut, nakonec omáčku rozmixujeme.
Plátky krůtího masa osolíme, opepříme a opečeme. Doporučujeme servírovat s tortillou.
Ohodnoťte tento recept: