Různé

Bramborové noky

4 uvařené brambory
1 vejce
sůl
Italská hladká mouka

Na omáčku:
400 g suga
200 g pancetty
100 g cibule
5 cl červeného vína
Olivový olej
31% smetana
Parmezán
Chilli paprička
Pepř
Zelená petržel

Propasírujeme uvařené brambory, přidáme k nim vejce a mouku a vypracujeme těsto. Z něj vytvoříme noky, které uvaříme v osolené vodě. Hotové budou, jakmile vyplavou.

Mezitím začneme na oleji opékat nakrájenou pancettu. K vypražené pancettě nasypeme nakrájenou cibuli a až zesklovatí, přidáme ještě sugo, víno a nakrájenou papričku. Zredukujeme víno, přidáme smetanu a nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme.

V omáčce promícháme noky. Dozdobíme petrželkou a hoblinkami parmezánu.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl