Maso

Tournedos Rossini

2 steaky z hovězí svíčkové
sůl
pepř
2 lžíce rostlinného oleje
1 cibule
250 ml hovězího vývaru
150 ml madeiry
150 ml červeného vína
100 g másla
250 g špenátu
1 špetka nastrouhaného muškátového oříšku
180 g kachních jater
1 plátek briošky

Maso naporcujeme na steaky, které z obou stran osolíme a opepříme. Splu s nasekanou cibulí je opečeme na pánvi – nejprve 3 minuty z každé strany, poté po obvodu. Následně steaky přendáme do pekáčku a vložíme do trouby, v restování cibulky ale ještě pokračujeme. Přidáme k í máslo, víno a madeiru, po chvilce ještě jednou máslo a vývar. Omáčku zredukujeme, osolíme a opepříme.

Játra naporcujeme, osolíme, opepříme a v další pánvi je orestujeme na oleji. V suché pánvi mezitím lehce opečeme briošky a na másle orestujeme špenát.

Jako přílohu doporučujeme zapečený květák.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl