Maso

Segedínský guláš speciál

600 g vepřové plece
400 g cibule
Sádlo
Sůl
Pepř
Kmín
5 cl bílého vína
3 lžíce hladké mouky
1 l vývaru
150 g kysaného zelí
Bobkový list
100 ml sojové alternativy ke smetaně
Sladká paprika

Maso nakrájíme na kousky, které osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Mezitím na sádle orestujeme nakrájenou cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidáme k ní maso. To dále zaprášíme moukou a zalijeme vínem. Ve chvíli, kdy se víno vyvaří, přisypeme papriku, přilijeme vývar, přidáme bobkový list, sůl a zelí. Promícháme a vaříme 30 až 45 minut. Nakonec guláš zalijeme sojovou alternativou ke smetaně.

Doporučujeme podávat s vesnickým knedlíkem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl