Arabský sendvič s hovězím mletým masem


200 g mletého hovězího masa
1 cibule
1 stroužek česneku
½ lžičky mletého římského kmínu
½ lžičky mletého nového koření
½ lžičky mletého zázvoru
¼ lžičky mleté skořice
2 stonky máty
¼ svazku petržele
50 ml oleje
sůl
pepřNa omáčku Taratur:
50 g tahini pasty
citron
voda
sůlNa servírování:
30 g ledového salátu
1 rajče
1 salátová okurka
1 velký arabský chléb
V míse smícháme tahini pastu, vodu, šťávu z půli citronu a sůl. V další míse smícháme hovězí maso, cibuli, mátu, petržel, česnek, zázvor, kmín, nové koření a skořici. Směs necháme půl hodiny uležet. Následně vytvarujeme kofty, které začneme opékat.
Okurku, salát a rajče nakrájíme a vhodíme do pasty. Arabský chléb odtrhneme, aby vznikla dvě kola. Zabalíme do nich salát a tři kofty. Nakonec zabalené kofty zlehka opečeme na oleji.
Ohodnoťte tento recept: