Polévky

Skandinávská rybí polévka

3 lžíce másla
2 lžíce mouky
500 ml mléka
500 ml rybího vývaru
1 cibule
2 listy bílého zelí
1 rajče
1 pórek
1 mrkev
1/3 celeru
2 lžíce nasekané petrželové natě
2 lžíce nasekané pažitky
2 lžíce kaviáru
Sůl
Pepř
Hořčičné semínko
200 g ryb
100 g vařených krevet

Kořenovou zeleninu, cibuli, pórek a zelí nakrájíme a orestujeme na másle. V hrnci rozehřejeme 2 díly másla, na němž opečeme 1 díl mouky. Po chvilce přilijeme mléko. Až nám přejde do varu, přilijeme vývar. 20 minut povaříme a přisypeme orestovanou zeleninu.

Dále do polévky přidáme nakrájeného lososa, candáta a vlka, nakrájená a jádřince zbavená rajčata a vařené krevety. Poté ji osolíme a opepříme, přisypeme hořčičné semínko a prohřejeme.

Až na talíři posypeme petrželkou a pažitkou. Doprostřed talíře dáme kopeček kaviáru.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl