Moučníky a cukroví

Kokosová panna cotta s mangovou omáčkou

2,5 plátků želatiny
500 ml smetany na vaření
80 g cukru
50 ml kokosového sirupu
1 mango
Cukr
Voda
Strouhaný kokos
Limetková kůra

Ve studené vodě si namočíme želatinu. V hrnci přivedeme k varu smetanu a cukr, ale jen krátce, pak hned teplotu stáhneme. Přidáme kokosový sirup a až smetana přestane vřít, přidáme k ní želatinu.

Mango oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme. Následně ho vložíme do dalšího hrnce a zahřejeme. Lehce ho podlijeme, aby se nám nespálilo, přisypeme k němu cukr, prohřejeme a rozmixujeme.

Formičky vysypeme moučkovým cukrem, naplníme smetanou a necháme zchladnout, ideálně do druhého dne. Kokos orestujeme a necháme lehce ztmavnout. Přistrouhneme k němu limetkovou kůru.

Ztuhlou smetanu vyloupneme z formiček a dáme na talíř. Kolem dokola nalijeme omáčku z manga. Na závěr dozdobíme kokosem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl